Ordna enkelt barnkalas med filmtema

girl-812482_1280Ordna ett barnkalas med filmtema för att göra ett roligt koncept av kalaset! Det är garanterat något som barnen kommer att uppskatta och det behöver inte göras så komplicerat.

Ibland är man ute i sista sekunden! Oavsett om du vill bjuda in till ett barnkalas i helgen eller längre fram så är det smart att ordna ett enkelt kalas för din skull.

Vad tydlig med kalasets detaljer

Något som är viktigt när du bjuder in till kalas är att du ska vara tydlig med kalasets detaljer som mat, tider och tema i inbjudan. Ett filmtema där alla ska komma som en karaktär ur sin favoritfilm kommer bli en succé och räcker helt klart som filmtema. Bjud alla i klassen, eller en väl utvald grupp. Men var försiktig och noggrann, det är aldrig om någon känner sig utanför och är inte ett beteende man ska uppmuntra. Barn behöver tydliga instruktioner så de vet vad de ska förvänta sig och i många fall deras föräldrar också. På så vis undviker du också att få massor av frågor. Men du behöver inte heller ha allt planerat in i minsta detalj och du behöver absolut inte lägga en årslön på ett kalas för att det ska bli bra, skriver tidningen Mama i en artikel. Där tipsas det även om att det är bra om du som anordnar kalaset tar kommandot från början, så slipper du tjafs och stök.

Kalas på stram budget

Alla har inte råd att lägga en förmögenhet på barnkalaset. I Norrtelje Tidning tipsas det om ett urval av saker som du kan göra för att hålla budgeten nere:

  • Glasstånd, ett roligt inslag där barnen kan leka och beställa glass.
  • Bål och popcorn istället för läsk och chips, billigare och nyttigare!
  • Bjuda på fika och korv med bröd istället för dyr och komplicerad mat.
  • Ha kalaset tillsammans med andra barn som fyller år nära inpå ditt barn.
  • Gör egna godishalsband tillsammans med barnen istället för att ge bort en stor godispåse.

Roliga lekar

Något som är viktigt att förbereda är ett antal roliga lekar. Barn har dåligt tålamod och tröttnar snabbt, därför kan det vara bra att ha flera på lager. I Svenska YLE tipsas det om både ute- och innelekar, som bland annat blåsballong, björnen sover, djurcharader, kasta gris, hoppa ruta och gömma nyckeln. En lek kan vara att gissa vilken filmkaraktär de andra är!