Knäpp, men spektakulär film

Dr. Strangelove är en skrämmande rolig dramathriller (mer satir än komedi) gjord utav den legendariska filmmakaren Stanley Kubrick 1964.
Filmens huvudpersoner spelas till stor del utav samma skådespelare, Peter Sellers som porträtterar President Muffley, Captain Lionel Mandrake och även Dr. Strangelove.

På grund utav en av filmens huvudpersoner, general Rippers paranoida vanföreställning om att ryssarna försöker ta över världen genom att ersätta alla människors kroppsvätskor spårar han ur i ett försök att stoppa dem genom att skicka i väg en hel skvadron med bombplan lastade med atomvapen emot sovjet unionen. Captain Mandrake som är på plats inser att generalen blivit skvatt galen och gör sitt för att stoppa honom.
President Muffley tvingas ringa upp den Sovjetiska premiärministern och förklara situationen och att USA av misstag skickat bombplan emot Moskva och de försöker lösa situationen över telefon. Något senare avslöjar den sovjetiska ambassadören att ryssarna i hemlighet byggt ett ”domedags-vapen” som säkerhetsåtgärd som aktiveras automatiskt och inte går att stänga av om Sovjet attackeras och effektivt förstör allt liv på jorden.

Peter Sellers gör verkligen en fantastisk insats i filmen som den brittiska Captain Mandrake, den neurotiske Presidenten och den sinnessjuka Dr. Strangelove. Filmens budskap om hur mans åsikt har makt att förgöra hela jorden genom kärnvapen, berättas på ett vis som inte är något annat än roligt.
Ren filmkonst utav Stanely Kubrick! Se den allra helst i Super 8!